top of page

OpLEIDING RELATIECOaCH

 

Wat is een relatie? Wat maakt een relatie een goede relatie? Wat maakt ze problematisch? In deze opleiding krijg je algemene info over relaties. Daarna gaan we dieper in op de verschillende aspecten die een relatie zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. De mens is van nature een relationeel wezen. Een mens wil relaties aangaan. Toch is dit niet altijd makkelijk, noch vanzelfsprekend.

 

Tijdens deze opleiding proberen we het nodige inzicht te verwerven om mensen hierin kunnen bij te staan. We gaan ook dieper in op de verschillende vormen van weerstand ten aanzien van begeleiding of coaching. We leren deze herkennen, erkennen en er mee aan de slag gaan. We hebben het eveneens over de intakefase, omgaan met conflicten, verbindende communicatie en nog veel meer. 

 

Verschillende methodieken zoals EFT, ZDT, RET, etc. komen aan bod. En we bespreken allerlei tools waaronder het gezonde relatie-huis, het genogram, de Love Map Questionnaire, etc. waarmee je als relatiecoach met koppels aan de slag kan gaan. We gaan zelf ook aan de slag om een 'Blauwdruk' (een plan van aanpak) te maken voor de eerste (koppel)gesprekken. Waarbij we telkens ook stilstaan bij de persoonlijke evolutie van de relatiecoach in spé. 

 

Deze opleiding bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur.

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met het CVA.

Momenteel staan er geen opleidingen 'Relatiecoach' ingepland.

Opleiding Psychologie

OPLEIDING SEKSCOUNSELOR

 

Kom je in je huidige job vaak vragen over seksualiteit tegen? Seksualiteit is vaak een delicaat thema. Niet iedereen durft er over te praten. Ben jij discreet en help je anderen graag verder? Wil je seksualiteit meer bespreekbaar maken, maar zoek je hierin nog wat ondersteuning? Ontdek hoe je signalen van cliënten identificeert en concretiseert om zo geschikte eerstelijnsoplossingen aan te bieden. Jouw tips zijn goud waard! Ze kunnen echt een wereld van verschil uitmaken. 

 

Tijdens deze cursus bestudeer je seksualiteit op een wetenschappelijke manier. We bekijken seksuele levensloop van een mens, alsook de fysiologische en de endocrinologische aspecten van de menselijke seksualiteit. We bestuderen gender en cross-culturele diversiteit. We hebben het in deze opleiding ook over onderwerpen als: ziekte en handicap & seks, depressie & seks, infertiliteit en seks. We kijken eveneens naar seksuele problemen in de context van een liefdesrelatie.

 

Deze opleiding bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur.

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met het CVA.

Momenteel staan er geen opleidingen 'Sekscounselor' ingepland.

Opleiding sekscounselor
bottom of page