top of page

Drie-delige workshop

vrouwelijk genot

 

Je voelt je seksueel niet altijd op je gemak. Je weet wel dat er meer in zou kunnen zitten en je wil echt wel graag (leren) (meer) genieten, maar je hebt het moeilijk om hier voluit voor te gaan. 

 

Het moeilijke is dat je niet goed weet waar te beginnen. Hoe leer je meer van jezelf te houden? Hoe ontdek je je lichaam en geniet je echt volop? En wat waren die bekkenbodemspieren ook weer? De G-spot? De clitoris? Wacht, er is nóg meer? 

 

Of je nu een relatie hebt met iemand anders of enkel met jezelf, leren genieten van je lichaam is een echte eyeopener. Jezelf leren aanvaarden zoals je bent en tegelijk alle wonderlijke dingen ontdekken die jouw lichaam kan, dat is pas echt empowering! 

 

Herkenbaar?

 • Je voelt je soms onzeker in de slaapkamer.

 • Je snapt niet wat iedereen zo leuk vindt aan seks.

 • Je vraagt je af of je wel 'normaal' bent.

 • Je wil graag (meer) (leren) genieten van seks.

 • Je wil beter begrijpen hoe jouw lichaam en jouw seksuele motivatie werkt.

 • Je wil jezelf en masturberen (op jouw eigen tempo) ontdekken, maar je weet niet hoe of waar te beginnen.

 • Je wil (meer) (leren) genieten van soloseks en/of samen met jouw partner (meer) van koppelseks (leren) genieten.

 • Je wil graag beter leren ontdekken en aanvoelen wat je zelf leuk vindt.

 • Je wil graag met jouw partner beter leren communiceren over jullie seksleven.

 • Je bent vaak zo moe en futloos dat je echt geen zin hebt in seks en vindt dit zeer vervelend. 

 • Je houdt heel veel van jouw partner, maar hebt toch het gevoel dat vrijen vaak een zoveelste puntje op de to-do list is.

 • Je hebt een leuke relatie, waarmee je zeer tevreden bent, maar je hebt toch het gevoel dat jullie elkaar op seksueel vlak niet helemaal begrijpen.

 • Ooit had je een leuk seksleven, maar dat is nu anders... Graag wil je jouw seksleven (opnieuw) (nieuw) leven inblazen.

 • Je twijfelt of jouw lichaam wel 'normaal' is. Hoort dat er zo uit te zien, zo te voelen? Zijn die veranderingen en die reacties oké? Je vraagt je af of je de enige bent die zich zo voelt? De enige die zich dat soms afvraagt?

 •  Je bent bevallen en weet niet goed hoe het nu verder moet, nu je lichaam zo anders aanvoelt. Hoe doen (of deden) andere vrouwen dit?

 • ...

 

Het kan ook anders!

Je kan je ook helemaal goed in je vel voelen. Genieten van heerlijke momenten met de partner en leren begrijpen welke situaties ideaal zijn voor jou. 

Door jouw lichaam en jouw motivatie beter te begrijpen, kan je ook beter aangeven wat goed voelt. Je leert genieten en vooral tijd te durven nemen voor jezelf. 

 

Tijdens deze 3-delige workshop-reeks leer je je eigen lichaam en denkprocessen (remmingen, blokkades, helpende zaken,...) beter kennen. Je krijgt de uitleg over jouw lichaam die je eigenlijk al op school had moeten krijgen. Je mag je verwachten aan verrassende inzichten en een heldere kijk. 

Je leert dit aftoetsen bij jezelf, waardoor je jezelf beter leert kennen. Maar daarnaast leer je jezelf ook meer te aanvaarden, waardoor je meer kan gaan ontspannen en genieten. Daaropvolgend leer je hierover op een veilige, doch duidelijke, manier te communiceren. 

 

Geen zorgen, we houden tijdens alle 3 de avonden onze kleren aan! Het is echt de bedoeling dat we een veilige en aangename omgeving creëren, waar jij je helemaal op je gemak voelt. Je deelt wat je wil delen. Wat je niet wil delen, deel je gewoon niet. Je vraagt wat je wil vragen. Jij geeft aan wat jij nodig hebt en wij helpen jou hiermee!

 

Wie zijn wij?

 1. Ruud Poppe
  Na jaren gewerkt te hebben als homeparty consulente én een aantal jaar mee te draaien in een zeer gepassioneerde seksshop, besloot Ruud om van deze passie mijn beroep te maken. 
  Ze genoot zo van alle gesprekken die ze had op haar homeparty-avonden, in de winkel en online, van de openheid en de kwetsbare onwetendheid die mensen haar toonden.
  Dus verslond ze ieder boek over seks, relaties en het lichaam dat ze kon vinden en volgde verschillende cursussen. Gewapend met al deze kennis, met mijn eigen ervaringen en de honderden gesprekken die ze had gehad met anderen zette ze de stap: ze werd sexperte. En deze kennis deelt ze graag met iedereen die het wil horen!

 2. Vanessa Muyldermans 
  Ik ben Seksuologe en relatietherapeute.
  Daarnaast heb ik me ook verdiept in fertiliteit, zwangerschapsverlies, her-samengestelde gezinnen,... en de effecten hiervan op de seksualiteitsbeleving, de partnerrelatie en de eigen (lichaams)beleving en visie.
  Je vindt mij vier dagen per week in de therapieruimte in mijn praktijk te Mechelen waar ik zowel individuele mensen als koppels zie en ook gesloten groepen met gelijkgestemden ontvang.
  Ik hou ervan mijn kennis en ervaringen te kunnen doorgeven met héél veel passie, aan zoveel mogelijk mensen!

 

Waarom deze workshop?

Ik krijg in de praktijk van vrouwen vaak heel praktische vragen: 

 • Ik vind niets aan (solo)seks. Is dat normaal?

 • Waarom zou ik mezelf moeten leren ontdekken? 

 • Hoe komt het dat ik niet durf te masturberen?

 • Waar zit dit of dit lichaamsdeel? Waarvoor dient dit? Wat doet dit?

 • Hoe komt het dat dit of dit niet goed aanvoelt? 

 • Mezelf aanraken, hoe doe ik dat? 

 • Waarom lukt het mij niet om te doen wat al die dames op tv blijkbaar doen?

 • Ik hoor mijn vriendinnen altijd vertellen dat ze (solo)seks zou leuk vinden, maar ik ervaar dot anders. Hoe komt dit? Kan ik hier iets aan doen?

 • Ik heb nog nooit gemasturbeerd en ik wil dit nu eigenlijk toch wel graag ontdekken... Maar hoe begin ik hieraan?

 • ...

 

Dus... Ik trok Ruud aan haar arm (We hebben in het verleden al samengewerkt en ik wist dus dat dit echt helemaal haar ding en 'knowhow' is... En we besloten om hier een workshop rond te gaan ontwikkelen. Omdat we geloven in de kracht van een groepssessie, de kracht van samenzijn met andere vrouwen, wouden we hier graag een workshop-groep-sessie, bestaande uit meerdere delen, van maken.

Inhoud

Avond 1: Ontdekken en aanvaarden van jouw lichaam. 

Hier krijg je uitleg over de anatomie en fysiologie van jouw lichaam. Hoe werkt dat eigenlijk allemaal? Hoe komt het dat je bepaalde dingen ervaart en andere dan weer niet? Wanneer wel? Wanneer niet? En wat heeft je hoofd hiermee te maken? Hoe werkt seksuele motivatie? Hoe werkt verlangen? Wat blokkeert jou soms? Wat remt je af? Wat kan ik hieraan doen?

 

Hoe kan je uitzoeken, leren aanvoelen, wat jij nodig hebt? Hoe kan je ervoor zorgen dat je meer en/of vaker gemotiveerd bent tot seks? Hoe kan je leren ontspannen? Hoe kan je leren loslaten? Hoe kan ik mijn lichaam leren aanvaarden op alle momenten? Hoe kan ik leren om mijn grenzen aan te voelen, af te bakenen en deze respectvol aan te geven. 

Avond 2: Leer volop genieten van jouw lichaam. 

Wat is jouw beeld van jouw lichaam? Jouw denken heeft een invloed op jouw voelen. Dus het is ook belangrijk om eens te gaan kijken naar hoe jij denkt over jouw lichaam. Hoe denk je over seks? Hoe zie jij jezelf als seksueel wezen? Als we met een negatieve bril naar ons lichaam kijken, zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om van/met dit lichaam te genieten. Laat ons deze blokkades dus opheffen!


Hier gaan we aan de slag met praktische tips en tricks. Hoe stimuleer je jezelf, welke technieken ken je nog niet, waar te beginnen als je echt geen idee hebt?
We kijken samen naar hoe jij kan leren wat je leuk vindt én hoe je dat kan overbrengen aan iemand anders. 
Je krijgt heel wat praktische tips die je mee kan nemen naar huis om er daar mee aan de slag te gaan. 

 

Avond 3: Beleef Bekkenbodemplezier

Wat zijn die bekkenbodemspieren nu eigenlijk? Waar zitten die? Waarvoor dienen ze en waarom zou je ze trainen? Wat kunnen deze spieren voor ons betekenen? En hoe kunnen we ze trainen? En wat na de bevallig? Je mag je verwachten aan een heldere uitleg.

Daarna gaan we aan de slag met enkele oefeningen. Je kan hiervoor de Geisha-balletjes (je krijgt een set met daarin enkele en dubbele) inbrengen (in een privé ruimte), die inbegrepen zijn in de aankoopprijs. Maar dat hoeft natuurlijk niet! 
De oefeningen kan je achteraf thuis verder uitproberen en gebruiken, voor meer plezier van jouw bekkenbodem en jouw seksualiteit!
 

(Er is uitgebreid ruimte om vragen te stellen en om te leren van de anderen om je heen.)
 

Op het einde van de workshops: 

 •  Begrijp je beter hoe jouw lichaam werkt

 • Kan je jezelf beter inschatten

 • Heb je geleerd beter te communiceren met je partner

 • Kan je zelf thuis aan de slag met nieuwe masturbatietechnieken

 • Weet je eindelijk hoe je je kegeloefeningen kunt doen met Geisha-balletjes

 

Wat krijg je?

 • Drie avonden professionele begeleiding van Ruud en mezelf

 • 3 avonden twee uur workshop

 • 3 avonden 2 x 30 minuten mogelijkheid tot vraagstelling

 • Drankjes en versnaperingen

 • Een kleine groep geïnteresseerde dames

 • Een gezellige, discrete, respectvolle, private locatie/sfeer

 • Een setje geisha balletjes van FUN Factory (een dubbele en een enkele, twv € 45)

 • Glijmiddel op waterbasis van YESforLOV (naar keuze, twv € 24,90)

 • Een goodiebag met leuke hebbedingetjes

Praktisch
De driedelige workshop gaat door over 3 avonden.

Met één à twee weken ertussen, om zelf individueel, thuis te kunnen oefenen.

Telkens van 20 tot 22u te Mechelen.

Kostprijs

Je investering voor de 3 avonden is € 249 (all in)
Ben je ingeschreven op de wachtlijst? Dan kan je tijdens de 'Early Bird-periode' de workshop aankopen aan de mooie Early Bird prijs van € 199 (all in)

De workshop is een driedelige workshop. Dit wil zeggen dat het één workshop is die over drie verschillende avonden loopt. Je kan enkel inschrijven voor alledrie de avonden. (Je kan niet enkel een ticket voor één avond kopen.)

Er zijn 8 plaatsen in de workshop. Enkel voor vrouwen (personen met een vulva).

Er is ook een pré-registratielijst.  Enkel als je op pré-registratielijst staat kan je inschrijven aan € 199. 

Nadien is de inschrijving open voor iedereen. Voor alle vrouwen. Dus ook voor iedereen die zich niet gepreregistreerd heeft. De overige plekjes kun je  reserveren aan € 249 p.p.

mujer-sexo-k57D-U70765855982fZD-624x468_MujerHoy.jpg
_edited.png

Momenteel staat deze worksHop
niet ingepland

bottom of page